چگونه جوشکاری کنیم | آموزش مرحله به مرحله جوشكاري

چگونه جوشکاری کنیم:

جوشکاری عمل استفاده از جریان برق برای گرما دادن به فلز و ذوب کردن آن برای اتصال دو تکه فلز میباشد. جوشکاری انواع متفاوتی دارد اما دو نوع معروف آن شامل روش قوس الکتریکی گازی یا همان MIG و روش جوشکاری قوسی میباشند. اگرچه در نگاه اول جوشکاری سخت به نظر می‌آید اما اگر مراحل ایمنی را رعایت کنید و با دستگاه موتور جوش خود تمرین کرده باشید، انجام این کار برای شما بسیار ساده خواهد بود.

مرحله یک از چهار آموزش جوشكاري: توصیه‌های ایمنی

welding 1

1-              خرید کلاه جوشکاری: جرقه ها و نور بسیار زیاد ناشی از جوشکاری می تواند به چشم شما صدمه بزنند. همچنین احتمال پریدن براده های آهن و جرقه به درون چشم شما وجود دارد. با خرید یک کلاه جوشکاری با قابلیت تاریکی خودکار به صورت آنلاین یا از مغازه های ابزار فروشی می‌توانید صورت و چشمان خود را از جرقه‌ها و گرمای تولید شده به وسیله موتور جوش در امان نگه دارید.

welding 1

2-              دستکش‌های جوشکاری ضخیم تهیه کنید. دستکش‌های جوشکاری را به صورت آنلاین یا از مغازه های ابزار فروشی تهیه کنید. دستکش‌های جوشکاری به طور معمول از پوست خوک یا گاو تهیه می شوند که دستهای شما را از شوک‌های الکتریکی، گرما، و پرتوها در امان نگه میدارد. همیشه در هنگام جوشکاری دستکش بپوشید.

welding 1

3-              پیشبند چرمی بپوشید. پیش بند از برخورد جرقه با لباس شما جلوگیری میکند و مانع سوختگی میشود. یک پیش ‌بند با دوام و ضد آتش از مغازه‌های ابزار فروشی یا به صورت آنلاین تهیه کنید.

welding 1

4-              کار در مکانی با تهویه مناسب: عمل جوشکاری هوا را با ذرات و گازهای سمی آلوده میکند به همین دلیل جوشکاری باید در فضاهای باز یا مکان‌هایی با در و پنجره باز انجام شود.

  • به هیچ وجه عمل جوشکاری را بر فلزهای گالوانیزه شده انجام ندهید چون گازهای بسیار سمی در این پروسه تولید میشود.

مطالب مرتبط:

ساخت درب و پنجره فلزي در تهران

جوشكاري سيار در جنوب تهران

جوشكاري سيار در شمال تهران

جوشكاري سيار در غرب تهران

جوشكاري سيار در شرق تهران

نمونه كارهاي آهنگري سيار در تهران

قبل از شروع کردن موتور جوش را بررسی کنید. تمامی سیم‌ها و اتصالات را در موتور جوش بررسی کنید و همچنین قبل از استفاده اجزای سوخته یا آسیب دیده را تعویض کنید.

welding 1

 

مرحله دو از چهار آموزش جوشكاري: آماده سازی فلز برای جوشکاری

1-              قبل از شروع جوشکاری هر گونه رنگ یا گرد و خاک را از روی فلز پاک کنید. برای این کار میتوانید از سمباده 80-grit، برس سیمی، و یا حتی دستگاه سنگ فرز با صفحه تخت استفاده کنید. شما میتوانید سمباده و برس سیمی را بخرید و دستگاه سنگ فرز را از مغازه‌های ابزار فروشی یا به صورت آنلاین کرایه کنید. تا زمانی که تمام رنگ و زنگ آهن از بین رود و رنگ آن قسمت از فلز متالیک و براق شود به این کار ادامه دهید.

  • ·اگر از سنگ فرز استفاده می­کنید مواظب باشید که فلزهای ظریف را نشکنید.
  • ·اگر با فلزهای ضخیم کار می کنید مطمئن شوید گوشه های فلز را با سنگ فرز به خوبی می سایید تا جوش به طور کامل به فلز نفوذ کند.
  • ·رنگ و زنگ آهن از اتصال الکتریکی ایجاد شده توسط موتور جوش جلوگیری می کند.

welding 1

 

2-              فلز را با استون پاک کنید. فلز باید عاری از هرگونه زنگ زدگی و رنگ باشد تا ایجاد یک جوش خوب کنند. یک تکه دستمال را آغشته به استون کنید و سطح فلز را با آن پاک کنید. استون تمامی چیزهایی که ممکن است باعث خراب شدن جوش شما شود را پاک می کند.

welding 1

 

3-              فلز را با یک تکه پارچه خشک کنید. پارچه را به تمامی سطح فلز بکشید و مطمئن شوید که تمامی استون باقیمانده از شستشوی فلز را پاک کرده‌اید. قبل از شروع اجازه دهید فلز کاملا خشک شود.

welding 1

مرحله سه از چهار آموزش جوشكاري: استفاده از موتور جوش MIG

1-              مطمئن شوید دستگاه جوش میگ شما آماده است. مطمئن شوید که دستگاه جوش میگ شما دارای یک سیم بر قرقره است. به نوک انبر جوشکاری نگاه کنید تا مطمئن شوید به درستی به انبر متصل شده است. مطمئن شوید که مخزن گاز پوششی شما به طور مناسب قرار داده شده و دستگاه جوش شما درست کار میکند.

welding 1

 

2-              انبرک را به میز کار متصل کنید. موتور جوش میگ شما دارای یک انبرک است که باید آن را به میز کار خود متصل کنید. این کار شما را از خطر برق گرفتگی در اثر لمس میز در امان نگه میدارد.

welding 1

 

3-              تفنگ جوشکاری را با دو دست خود نگه دارید. یکی از دستانتان را بر روی میز قرار دهید و از آن برای کنترل کردن جهت تفنگ هنگام جوشکاری استفاده. با دست دیگرتان تفنگ را بگیرید و انگشت سبابه خود را به طور آماده برای زدن دکمه نگه دارید.

  • ·توجه داشته باشید که هنگام کار با موتور جوش باید دستکش در دست داشته باشید.

welding 1

 

4-              تفنگ جوشکاری را با زاویه ۲۰ درجه نگهدارید. قرار دادن تفنگ جوشکاری با زاویه ۲۰ درجه نسبت به فلز به شما کمک می کند تا هنگام جوشکاری به فلز نفوذ کنید.

welding 1

welding 1

5-              موتور جوش را روشن کرده و دکمه را فشار دهید. کلاه جوشکاری تان را به روی صورت خود بکشید و دکمه ای که روی انبر است را فشار دهید. این کار یک جرقه را در سر تفنگ جوشکاری شما به وجود می‌آورد. سر خود را از جوش فاصله دهید تا صورتتان آسیب نبیند و یا گازهای سمی را تنفس نکنید.

welding 1

 

6-              تفنگ را روی فلز به آرامی بکشید تا جوش تشکیل شود. نوک انبر جوشکاری را به فلز بزنید. با این کار انبر جوشکاری جرقه تولید می‌کند. انبر را قبل از شروع به حرکت دادن آن بر روی فلز در یک نقطه به مدت یک یا دو ثانیه نگه دارید.

welding 1

 

7-              با انبر خود دایره های کوچکی را در حین جوشکاری درست کنید. با درست کردن دایره‌های کوچک در حین حرکت به عمق فلز نفوذ کنید. همان طور که تفنگ را به یک طرف فلز حرکت میدهید، شاهد فلز مذاب در اطراف تفنگ جوشکاری خود خواهید بود. زمانی که جوشکاری خود را انجام دادید دست خود را از روی دکمه بردارید و موتور جوش را خاموش کنید.

  • ·اگر تفنگ جوشکاری را زیادی آهسته حرکت دهید ممکن است سوراخ هایی در فلز تان ایجاد کنید.
  • · اگر تفنگ جوشکاری را زیادی سریع تکان دهید موتور جوش قادر به دادن گرمای کافی برای ذوب فلز به آن نمی‌شود و در نتیجه جوش بسیار نازک و سست می شود.

welding 1

مرحله چهار از چهار آموزش جوشكاري: استفاده از سیم جوش.

1-              موتور جوش را به روی DC positive تنظیم کنید. عقربه موجود در دستگاه جوشتان به شما نشان میدهد که آیا در حال جوشکاری با جریان متناوب (AC)یا جریان مستقیم (DC)هستید. حالت DC موتور جوش شما دارای تنظیمات DC مثبت و DC منفی است. DC مثبت به شما امکان نفوذ زیادی به فلز را میدهد و اگر تازه دارید شروع میکنید این بهترین گزینه برای شماست.

حالت AC زمانی استفاده می شود که منبع برق شما فقط خروجی AC داشته باشد £ DC منفی جوش هایی با نفوذ کمی را تولید می کند و برای صفحه های فلزی نازک مناسب است.

2-              آمپر موتور جوش خود را تنظیم کنید. به دستور العمل و بسته بندی الکترودی که میخواهید از آن استفاده کنید نگاهی بیندازید. زیرا آنها دارای یک آمپر پیشنهادی بر اساس مواد به کار برده شده برای ساخت الکترود هستند. از دکمه موجود در موتور جوش برای تغییر آمپر دستگاه به مقدار پیشنهاد شده در بسته بندی الکترود استفاده کنید.

اگر الکترود دارای یک بازه مناسب برای جوشکاری بود، میانگین مقدار بیشنه و کمینه را به عنوان آمپر پیشفرض استفاده کنید. برای مثال اگر محدوده پیشنهاد شده از ۱۰۰ تا ۱۵۰ آمپر باشد، شما دستگاه را روی ۱۲۵ آمپر تنظیم کنید.

welding 1

 3-              انبرک موتور جوش را به سطحی که روی آن کار می کنید متصل کنید. ابتدا سطح را پاک کرده تا مطمئن شوید اتصال به اندازه کافی قوی میباشد. سپس انبرک را به میزی که روی آن کار می کنید متصل کنید. این کار از برق گرفتگی شما در هنگام جوشکاری جلوگیری میکند.

welding 1

 

4-              الکترود را به انبر جوشکاری متصل کنید. انبر بعضی از موتور جوش‌ها یک گیره برای نگهداری سیم جوش دارد در حالی که بعضی‌ انواع دیگر قدیمی تر به نظر میرسند. سیم جوش را به درون نوک انبر وارد کنید و آن را به طوری ثابت کنید که الکترود درون انبر بماند. اگر انبار شما دارای گیره می باشد سیم جوش را در گیره قرار داده و محکم کنید.

welding 1

 5-              انبر جوشکاری را با دو دست خود بگیرید. گرفتن انبر با دو دست دقت شما را افزایش داده و به شما کمک می کند تا خط‌های صاف تری را جوش کنید. دست غالب تان را دور و بالای انبر جوشکاری بپیچید و از دست دیگر در زیر انبر کمک بگیرید.

welding 1

6-              الکترود را به فلز اتصال دهید. نوک الکترود را به آرامی روی فلز بزنید و در این حین جرقه ها شروع به تشکیل شدن می کنند. سیم جوش تا حدودی شبیه کبریت عمل می کند و باید بین آن و فلز اصطکاک وجود داشته باشد. زمانی که جرقه را دیدید میتوانید مطمئن شوید که عمل جوشکاری را به درستی شروع کرده‌اید.


welding 1

 7-              سیم جوش را در خط صافی بکشید. الکترود را به آرامی روی فلز حرکت دهید. همان طور که آن را در یک خط صاف حرکت می دهید فلز مذاب را در اطراف آن خواهید دید. قطر یک جوش مناسب تقریباً برابر نیم اینچ یا 1.3 سانتی متر می باشد.

welding 1

 8-              الکترود را روی فلز به مدت یک تا دو ثانیه نگهدارید تا جوش به خوبی متصل شود. اگر الکترود را از فلز جدا کنید دیگر شاهد جرقه ‌ای نخواهید بود. برای به وجود آوردن یک جوش حلقوی بر روی فلز باید الکترود را حدود ۱ تا ۲ ثانیه متصل به آن نگه دارید. اگر میخواهید جوش‌های سریع را روی فلز ایجاد کنید این روش برای شما کارآمد است.

welding 1

9-              خاکستر تشکیل شده روی جوش را با یک چکش بشکنید. پس از انجام عمل جوشکاری یک لایه فلزی روی جوش را میپوشاند. این ماده به دلیل حرارت بسیار بالا خاکستر یا تفاله آهن ‌گدازی نامیده میشود. با چکش به آرامی روی آن ضربه بزنید تا از جوش جدا شود.

  • اگر ضربه خیلی محکم به آن بزنید ممکن است قطعه ای از آن به درون چشم شما بپرد.

welding 1

 10-         خاکستر را به وسیله فرچه سیمی پاک کنید. از یک فرچه سیمی برای پاک کردن خاکستر از روی جوش استفاده کنید و باقی ضایعات را پاک کنید تا مطمئن شوید هیچ فلز اضافی ‌ای روی سطح باقی نمانده است.

فرم تماس

هدف ما ارائه بهترین خدمات به شما می باشد . مشتاقانه منتظر نظرات و انتقادات شما هستیم .