مقایسه و نحوه انتخاب دقیق تکنیک جوشکاری( MIG یا TIG )
برای همه مشتریان سبدهای Marlin ، موضوع جوشکاری از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد تا بدین وسیله از برآورده شدن نیازهای مشتری اطمینان حاصل نماییم. با این حال ، کار ما صرفا حرارت دادن و پیوند دادن سیم های سبد به هم نیست. تکنیک های مختلفی در جوشکاری وجود دارند که بوسیله آنها میتوان اشکال مختلفی به فلزات داد.
با استفاده از تکنیک صحیح جوشکاری میتوانیم مطمئن شویم که سبد حتی در زمان تحمل وزن نیز میتواند مقاوم باشد. اما استفاده از تکنیک های اشتباه جوشکاری میتواند منجر به مسائل گوناگونی نظیر ، پیوندهای ضعیف ، سایش در قسمت های جوش خورده یا از هم پاشیدن جوش شود.
دو نمونه از تکنیک های رایج جوشکاری که در ایالا متحده مورد استفاده قرار میگیرند ، MIG
( Metal Inert Gas) جوشکاری گازی یا TIG ( Tungsten Inert Gas) جوشکاری گازی تنگستنی ، میباشند. این دو تکنیک هر دو دارای شباهت هایی میباشند اما ممکن است در جایی فایده یکی از دیگری بیشتر باشد.
بنابراین چگونه میتوان دانست که برای پروژه خود ، باید از کدام تکنیک استفاده نمود؟
نحوه کارکرد جوشکاری MIG و TIG به چه صورت میباشد ؟
سوالی که معمولا همه مشتریان شرکت Marlin میپرسند این است : تکنیک های TIG و MIG چه تفاوت هایی با هم دارند.
اندکی گیج شدن عادی است. در کل ، این دو تکنیک هر دو برای تولید حرارت از جریان برق استفاده میکنند . همچنین ، این دو گاز هر دو از گازهای ترکیبی استفاده میکنند تا مانع از فرسایش الکترود شوند.
نحوه کارکرد جوشکاری MIG به چه صورت است ؟
MIG یا جوشکاری گازی فرایندی است که طی آن یک سیم مصرفی به محل مورد جوشکاری وارد میشود. وسایل مصرفی سیم به عنوان یک مواد پر کننده عمل میکنند و وظیفه آنها سهولت بخشیدن به اتصال فلزات میباشد. این تکنیک GMAW نیز نامیده میشود.
استفاده از گازهای ترکیبی در این روش از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد. یکی از تفاوت ها این است که در جوشکاری TIG میتوان از گاز خالص 100% استفاده نمود. در روش MIG به دلیل خصوصیت های آرک ، که شامل استفاده از پر کننده ها میشوند ، فرایند جوشکاری تفاوت زیادی با TIG پیدا میکند. بنابراین ، اگر از گاز اشتباه استفاده کنید کیفیت جوشکاری آرک پایین میآید.
به علاوه ، زمانی که جوشکاری MIG به پایان رسید ، مکان جوش خورده باید کاملا تمیز شود.مهم نیست که سرعت موتور جوش شما چگونه تنظیم شده باشد ، یکی از تأثیرات جانبی در مورد استفاده از سیم های پر کننده این است که ، مقدار زیادی از جوش ها به هر سمت پرتاب میشوند. از آنجایی که این جوش های پراکنده ممکن است به افراد آسیب برسانند میتوانید برای صاف و سیقل کردن آن قسمت ها از پالیش کننده های برقی یا سنباده ها استفاده نمایید.
جوشکاری TIG به چه نحوی است ؟
نام دیگرTIG یا جوشکاری گازی تنگستن ، GTAW میباشد. مشعل جوش از یک تنگستن مصرف نشدنی تشکیل شده است که جریان برق را بین مشعل جوش و فلز مورد نظر بر قرار میسازد. برخلاف MIG جوشکاری TIG ممکن است از فلزات پر کننده استفاده کند یا نکند.
همانند ربات های جوشکاری MIG ربات های جوشکاری TIG به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند عملیات جوشکاری را انجام دهند. در طول فرایند جوشکاری TIF ممکن است جرقه ها یا پر کننده ها افراد را بسوزانند. به منظور کاهش خطرات و دقت بیشتر ، ربات ها به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند تحت نظارت انسان ها به کار خود مشغول شوند. در جریان جوشکاری گاز خنثی برای جلوگیری از آلوده شدن محل جوش خورده مورد استفاده قرار میگیرد. گازهای رایجی که در جوشکاری های TIG مورد استفاده قرار میگیرند ، شامل هلیوم و آرگون میباشند. بر خلاف جوشکاری MIG در جوشکاری TIG نیازی به کواد پر کننده نمیباشد ، اما زمانی که جوش روی فلزات بزرگ شود ، میتوان از این پر کننده ها استفاده نمود تا از ترک خوردن و شکستن آنها جلوگیری شود. از آنجایی که پر کننده های مورد استفاده در فرایند جوشکاری میتوانند باعث ایجاد پراکندگی در جوش ها شوند ، و همچنین چون جوشکاری TIG از این پر کننده ها استفاده نمیکند ، بعد از پایان جوشکاری نیاز چندانی به تمیز کردن محل جوش خورده نمیباشد.
مقایسه جوشکاری های TIG و MIG بر اساس ضخامت فلزات
از آنجایی که در جوشکاری MIG مواد پر کننده مورد استفاده قرار میگیرند ، میتواند برای جوش دادن فلزات ضخیم تر مورد استفاده قرار گیرد و کاربرد آن در این زمینه بیشتر از جوشکاری TIG میباشد.
برای اینکه جوشکاری TIG بتواند با موفقیت به پایان برسد ،باید تکه های فلز آنقدر حرارت ببینند تا نرم شوند ، سپس به هم متصل میشوند. البته این مورد در فلزات باریکتر بهتر جواب میدهد تا فلزات ضخیم. اگر این روش را روی فلزات ضخیم پیاده سازی کنید ، باعث ترک خوردگی و سایر مشکلات دیگر میشود.
در کل برای جوشکاری های سنگین ، استفاده از تکنیک MIGبسیار مفید میباشد. برای فلزات نازک استفاده از تکنیک TIG توصیه میشود.
جوشکاری TIG در برابر جوشکاری MIG : سهولت در کنترل کردن
عموما ، جوشکاری MIG به دلیل سهولت در استفاده از جوشکاری TIG بهتر میباشد. در جوشکاری MIG نسبت به جوشکاری TIG اشتباهات افراد بیشتر قابل چشم پوشی میباشد. به همین دلیل استفاده از این روش برای مبتدیان و افراد غیر حرفه ای توصیه میشود.
از طرف دیگر جوشکاری TIG دارای قوانین سخت تری مانند زمانبندی ، فشار و جریان برق میباشد. به همین دلیل این روش توسط فناوری های CNC بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. ماشین ها میتوانند برای مدت زمان بیشتری نسبت به انسان ها بدون ایجاد هیچ مسأله ای ، به فرایندهای جوشکاری بپردازند.
زمانی که قرار است از جوشکارهای خودکار استفاده کنید ( چه MIG و چهTIG ) باید تنظیمات مربوط به هر یک را انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است یک مشکل چند بار پشت سر هم تکرار شود.
کدام یک بهتر است ! MIG یا TIG :
جواب این سوال به نوع کار شما بستگی دارد. همانگونه که ذکر شد ، جوشکاری MIG برای پروژه های سنگین و آهن های ضخیم مورد استفاده قرار میگیرد . در حالی که جوشکاری TIG برای کارهای سبک و فلزات باریک و نازک مورد استفاده قرار میگیرد.
با این حال ، جوشکاری TIG در جوش دادن فلزات باریک و نازک به هم اعجوبه ای میباشد ، مثلا در سبدهای سیمی فولادی . همچنین ، از آنجایی که در تکنیک TIG هیچ مواد پر کننده ای مورد استفاده قرار نمیگیرد ، همچنان میتواند دو فلز را به هم متصل سازد. بدین معنا که هزینه های خرید ابزار جوشکاری کاهش میابد.
با نجهیزات جوشکاری رباتیک ، جوشکاری TIG نیاز کمتری به تعمیرات دارد ، زیرا در این عملیات، هیچ مواد پر کننده ای بصورت دائمی وارد فرایند جوشکاری نمیشود. با این حال برخی از اجزاء مورد استفاده در جوشکاری TIG مانند الکترودهای جوش باید بعد از انجام عملیات تمیز شوند ، مخصوصا زمانی که عملیات جوشکاری را روی فولادهای ضد زنگ پیاده سازی میکنید.
بصوت خلاصه ، باید گفت ، انتخاب یک تکنیک دقیق برای جوشکاری نیازمند بررسی پروژه میباشد. هر پروژه ای دارای ویژگی های خا خود میباشد . پس اول ابعاد پروژه را در نظر بگیرید، سپس اقدام به انتخاب تکنیک صحیح کنید.
چه زمانی باید از تکنیک TIG و چه زمانی باید از تکنیک MIG استفاده نماییم؟
خب حال سوال این است که چه زمانی باید این دوتکنیک را بیشتر از دیگری ترجیح دهیم ؟
قوانینی که به شما در انتخاب دقیق تکنیک جوشکاری کمک میکند.
- ضخامت آن فلزات که قرار است به هم متصل شوند چقدر است؟ زمانی که ضخامت فلزات زیاد باشد ، گرمای زیادی لازم دارند تا به درجه ذوب برسند و سپس به هم متصل شوند ، به همین دلیل تکنیک TIG برای این مورد مناسب نیست. اگر ضخامت فلزات واقعا زیاد باشد ، استفاده از تکنیک MIG بسیار موثرتر خواهد بود.
- رسانایی فلزی که قرار است جوش بخورد چگونه است ؟ فاکتور دیگری که باید در نظر گرفته شود ، میزان شکل پذیری فلز مورد نظر است. حرارت ایجاد شوده توسط جریان برقی تولید میشود که از موتور جوش به مشعل جوش انتقال میابد. اگر فلز مورد نظر بسیار حالت پذیر باشد ، زمان زیادی طول میکشد تا گرم شود بنابراین ، انرژی بیشتری مصرف میکند. فلزاتی که در برابر برق مقاوم باشند ، سریعتر گرم شده و فرایند جوشکاری را بدون استفاده از واد پر کننده تسهیل میکند.
- آیا میتوان فلزاتی که از یک جنس نیستند را جوشکاری نمود ؟ به دلایلی نظیر پیوندهای ضعیف ، از بین رفتن جوش و سایر مشکلات دیگر ، جوشکاری فلزاتی که از یک جنس نیستند ، ایده خوبی نمیباشد. با این حال گاهی لازم است که این کار انجام شود. اگر قرار است فلزاتی که از یک جنس نیستند را جوش دهید ، از تکنیکی استفاده کنید که در آن از مواد پر کننده استفاده میشود ، تا بدین وسیله بتوانید جوش محکمتری ایجاد نمایید. هرچند که موارد پر کننده نیز باید با دقت اتخاب شوند.
- آیا داشتن سطحی صاف برای فلزات مورد نظر ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است؟ استفاده از مواد پر کننده احتمال پراکندگی جوش را افزایش میدهد ، به همین دلیل بعد از اتمام فرایند جوشکاری باید با استفاده از ابزار مناسب جوش مورد نظر را صاف و سیقل کنید. جوشکاری مستقیم آهن به آهن میتواند این مسأله را حل کند ، زیرا برای انجام شدن ، نیازی به مواد پر کننده ندارد.
اگر بتوانید به این چند سوال پاسخ بدهید ، نشان میدهد که میتوانید یک تکنیک صحیح و مرتبط با پروژه خود را انتخاب نمایید.
اگر به دنبال اجراي ارزان، امن و تضميني جوشکاری در تهران هستيد با ما با شماره 09039833345 تماس بگيريد
https://www.marlinwire.com/blog/how-to-compare-and-choose-between-mig-and-tig-welding