جوشکاری MIG در برابر جوشکاری TIG
جوشکاری فلزی گاز خنثی و ( MIG) و جوشکاری گاز خنثی تنگستن (TIG) دو فرایند یکه تاز در زمینه جوشکاری میباشند. تکنیک های مورد استفاده در این دو روش متفاوت است و در نتیجه نتایج آنها نیز متفاوت میباشند. مهم است که بدانید در کجا باید از کدام یک از این روش ها استفاده کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود.
مقایسه نظرات موافقان ومخالفان هر یک از این روش ها میتوانند اطلاعات کافی در مورد انتخاب روش ها را در اختیار شما قرار دهند.
جوشکاری MIG در برابر جوشکاری TIG
در هر دو تکنیک آنقدر حرارت به فلز مورد نظر وارد میشود تا ذوب شود. این دو تکنیک میتوانند برای اتصال دو فلز به هم از مواد پر کننده استفاده نمایند. حال سوال این است که تفاوت این دو فرایند در چیست؟
در جوشکاری MIGیک سیم فلزی مصرف شونده به یک الکترود متصل است که فلز مورد نظر شما را ذوب میکند. این سیم نقش مواد پر کننده را بازی میکند که بوسیله مشعل جوش فلز مورد نظر را ذوب میکند.جوشکاری MIG از جریان اندکی جهت فرایند جوشکاری استفاده مینماید. زمانی که جوش کامل شد ، گاز خنثی از مشعل جوش خارج میشود و بدین وسیله از مخلوط کن و سایر اجزاء اتمسفر محافظت مینماید. در نتیجه ، گاز خنثی به عنوان یک محافظ عمل میکند و به شما اجازه ادامه فرایند جوشکاری را میدهد.
امروزه استفاده از تکنیک MIG رایج تر میباشد ، زیرا یادگیری و سرعت آن نسبت به TIG سریعتر و ساده تر میباشد.
جوشکاری TIG دارای یک الکترود تنگستنی میباشد که جریان برق را به فلزی که قرار است جوش بخورد ، میفرستد. زمانی که الکترود حرارت لازم را به فلز مورد نظر وارد کرد ، فلز ذوب میشود ، سپس فرد جوشکار با استفاده از مواد پر کننده دو فلز را به هم جوش میدهد.
جوشکاری TIG نیازمند هر دو دست میباشد ، زیرا مشعل جوش و مواد پر کننده از هم جدا میباشند. جوشکاری TIG برای انجام شدن نیازی به مواد پر کننده ندارد. جوشکاران TIG نیز میتوانند از پدال پایی استفاده کنند تا میزان جریان برق ورودی به مشعل جوش را کنترل نمایند. برخی از جوشکاری های قوسی ( جوشکاری های رایج ) باعث میشوند تا ذرات ریز حاصل از جوشکاری به اطراف مختلفی پرتاب شوند. در جوشکاری TIG مکان جوش خورده کاملا تمیز و مرتب است و هیچگونه پرتاب ذراتی ندارد.
در طول جوشکاری MIG و TIG جریان برق بین الکترود و فلز قابل جوش وجود دارد. این جریان باعث ذوب شدن فلز شده و اجازه میدهد مواد پر کننده وارد فرایند شوند تا عملیات بخوبی اجرا شود.
جوشکاری های TIG و MIG برای تولید بهترین نتیجه باید روی سطوحی بسیار تمیز و مرتب انجام شوند ، به همین دلیل توصیه میشود قبل از فرایند جوشکاری ، محل مورد نظر را کاملا تمیز و مرتب کنید.
تفاوت های میان MIG و TIG چیست ؟
TIG و MIG دو تکنیک در زمینه جوشکاری میباشند که دارای مزیت ها و مضراتی میباشند. برای اینکه بتوانید تکنیک مورد نظر خود را پیدا کنید ، ابتدا زمینه کاری خود را مشخص نمایید. تجربیات خود در زمینه جوشکاری را مد نظر قرار دهید و از خود بپرسید ، چه موادی نیاز دارید ، میزان سرمایه و زمان شما برای انجام پروژه مورد نظر چقدر است ؟
برخی از تفاوت های میان جوشکاری های TIG و MIG به شرح زیر میباشند :
- تفاوت در تکنیک : اصلی ترین تفاوت میان این دو جوشکاری تکنیک آنها است. در روش MIG یک الکترود سیمی مدام در حال مصرف شدن و وارد شدن به محل جوش میباشد. در روش TIG فرد جوشکار باید با یک دست خود مواد پر کننده را وارد قسمت جوش کند و با دست دیگر مشعل جوش را نگه دارد.
- دشواری : در روش MIG الکترود سیمی همواره در حال ذوب شدن و وارد شدن به قسمت جوش میباشد که در مقایسه با روش TIG از سهولت بیشتری برخوردار است.در روش TIG باید با یک دست مشعل جوش را نگه دارید و با دست دیگر مواد پر کننده را وارد قسمت جوش کنید که این کار برای افراد کم تجربه کمی دشوار است.
- ضخامت کار: سرعت جوشکاری MIG برای جوش دادن فلزاتی که ضخامت بالایی دارند بیشتر است. اگر فلزی که قرار است جوش بخورد نازک است ، جوشکاری TIG گرینه بهتری است.
- جوشکاری MIG معمولا روی همه فلزات جواب میدهد. آلومینیوم ، فولاد ضد زنگ و فولاد معمولی جز این دسته از فلزات میباشند. جوشکاری TIG نیز روی این فلزات جواب میدهد اما باید ضخامت آنها کمتر باشد.
- سرعت : سرعت انجام جوشکاری MIG در مقایسه با TIG بیشتر است ، به همین دلیل برای پروژه های ساختمانی که سرعت زیادی نیاز دارند ، مورد استفاده قرار میگیرند.
- حجم پروژه : اندازه وحجم پروژه عواملی هستند که در انتخاب صحیح تکنیک جوشکاری نقش موثری دارند. جوشکاری MIG برای پروژه های سنگین که دارای فلزات ضخیم هستند ومدت زمان بیشتری برای انجام شدن نیاز دارند ، مناسب تر است. از آنجایی که جوشکاری TIGبعد از انجام فرایند ، سطوحی تمیز و مرتب ایجاد میکنند برای کارهای ظریف کارایی بیشتری دارند.
- کنترل کردن : جوشکاری MIG را به راحتی میتوان کنترل کرد ، به همین دلیل برای افراد مبتدی مناسب تر است. جوشکاران TIG باید دارای تجرباتی در زمینه زمانبدی و هماهنگی میان دست ها و پاها باشند وبتوانند اشیائی که در هر دو دست دارند را کنترل نمایند.
- هزینه : هزینه های جوشکاری TIG در مقایسه با TIG بیشتر میباشد.
- ظاهر : جوشکاری TIG به دلیل داشتن پایانی بسیار تمیز و مرتب از محبوبیت خاصی برخوردار میباشد. به دلیل داشتن ظاهری جذاب ( محل جوش بسیار تمیز است ) این مدل از جوشکاری برای هنرمندان و سازندگان صنایع دستی کاربرد فراوانی دارد.
تجهیزات این دو نوع از جوشکاری نیز متفاوت است. ابزار و اجزاء جوشکاری های TIG و MIG نیز با هم تفاوت دارند که هر کدام برای کارهای متفاوتی مناسب میباشند.
اجزاء جوشکاری MIG
- منبع برق : منبع برق این جوشکاری DC میباشد با ولتاژ مداوم
- سیم جوش :سیستم سیم مصرفی باید بصورت آهسته وارد شود تا محل جوش صاف و هموار باشد. این سیستم شامل قلتک کشنده ، فشار دهنده ها و قرقره ها میشوند.
- الکترودها : بر اساس پروژه ، در جوشکاری MIG باید از الکترودها با ترکیبات و قطرهای مناسب استفاده شود.
- مشعل : مشعل جوش گازی را تولید میکند که از جریان و محل جوش خورده محافظت مینماید ، و وظیفه دیگر آن انتقال کل جریان به سیم جوش است. این مشعل ها میتوانند توسط آب یا هوا خنک شوند. مشعل هایی که توسط هوا خنک میشوند معمولا ارزانتر و ظریف تر از مشعل هایی هستند که خنک سازی آنها توسط آب انجام میشود. آنها از گاز درون مشعل استفاده میکنند تا نازل را خنک کنند. این دسته از مشعل ها برای پروژه های کوچک مناسب میباشند. برای پروژه های سنگینی که نیاز به جریان برق بالایی دارند از مشعل هایی استفاده میشود که با آب خنک میشوند.
- مجرا : سعی کنید مجرا را طوری نگه دارید که فرایند تغذیه به مشعل بدن مشکل انجام شود.
- فلزی که برای پر کردن استفاده میشود : این فلز جریان برق را از خود عبور میدهد و همچنین مکان جوش خورده را تقویت میکند.
- گاز محافظ : گازی که از مکان جوش خورده و جریان محافظت میکند معمولا از آرگون یا دی اکسید کربن تشکیل شده است.
اجزاء جوشکاری TIG :
- منبع برق : منبع برق این مدل از جوشکاری میتواند AC با DC باشد. برخی از موتور جوش ها مجهز به سوییچی میباشند که میتوانید با استفاده از آنها میزان جریان برق را تغییر دهید. برق AC معمولا برای برخی از فلزات نظیر آلومینیوم مناسب تر است. برق DC جریان قوی تری را ایجاد میکند اما برای اینکه کار تمیز انجام شود ، گاز محافظ وارد عمل میشود.
- مشعل : معمولا مشعل های مورد استفاده در TIG دارای طراحی های متنوعی میباشند. برخی از آنها کنترل روشن و خاموش روی دسته قرار دارد ودر نمونه های دیگر این سوییچ مانند یک پدال روی موتور جوش تعبیه شده است.
- پدال پایی : وظیفه این پدال کنترل میزان جریان وارد شده به مشعل میباشد. زمانی که این پدال را پایین فشار دهید ، میزان جریان برق نیز افزایش پیدا میکند و باعث میشود قسمت جوش خورده داغ تر شود. این کار باعث تسریع در سرعت فرایند جوشکاری میشود ، فقط باید تجربه کنترل حرارت های اضافی و سرعت آن را داشته باشید.
- الکترودها و گازهای محافظ : نوک الکترود به محل جوش حالت میدهد در نتیجه باعث بوجود آمدن استخر جوش ( گدازه آهن ذوب شده ) میشود. در زمان جوشکاری باید مطمئن شوید که فرایند جوش خوردن دارای شرایط خوبی است. نازل جوش باید باید دارای یک لنز تزریق گاز باشد تا بدین وسیله هم از استخر جوش وهم از قسمت جوش خورده محافظت کند. معمولا نازل ها برای مناسب بودن برای گازهای مختلف که اغلب آرگون میباشند ، دارای طراحی های متنوعی میباشند.
- مواد پر کننده : میله های پر کننده معمولا در اندازه های مختلف و دارای ترکیبات متفاوتی میباشند. این میله باید با فلزی که قرار است جوش بخورد تناسب داشته باشد ، همچنین ضخامت فلزات تعیین کننده این میله ها میباشند.
- قوطی های خنک کننده : اگر اجازه دهید این میله ها خودشان کار کنند ، محل جوش خورده سریعتر خنک میشود. شما باید با استفاده از یک انبر این میله را در قسمت پشتی محل جوش خورده نگه دارید. این میله های پشتیبان معمولا از مس یا آلومینیوم ساخته میشوند تا بتوانند حرارت و گرما را از بین ببرند. نمونه دیگری از این میله های پشتیبان وجود دارند که چرخش آب در سراسر میله فرایند سرد کنندگی را انجام میدهد.
نظرات موافقان و مخالفان جوشکاری های TIG و MIG چیست ؟
پروژه خود را در نظر بگیرید ، سپس بر اساس نظرات موافقان و مختلفان هر یک از این تکنیک ها ، جوشکاری مناسب با کارتان را انتخاب نمایید.
زمانی که بتوانید یک تکنیک صحیح در جوشکاری را یاد بگیرید ، و فواید و مضرات هر یک را بشناسید ، میتوانید بهترین تکنیک جوشکاری مربوط به پروژه خود را انتخاب نمایید.
طرفداران جوشکاری MIG :
- زمان کمتر : جوشکاری MIG با سرعت بیشتری جوش میدهد.
- هزینه کمتر : وسایل مورد نیاز این جوشکاری در دسترس میباشد و نسبت به جوشکاری TIG ارزانتر میباشند.
- دقیق تر : با استفاده از جوشکاری MIG اتصال میان فلزات دقیق تر میباشد.
- تمیزتر : جوش حاصل از این جوشکاری تمیز و مرتب است و بعد از جوشکاری به نگهداری کمتری نیاز دارد.
مخالفان MIG :
- مقاومت ضعیف : مقاومت جوشکاری MIG در مقایسه با TIG از مقاومت کمتری برخوردار است.
- اعتبار کمتر : اعتبار این نوع از جوشکاری میتواند به دلیل عواملی مانند کاهش ثبات نقطه جوش خورده ریز سوال برود.
- خطرناک تر ( پر ضرر تر ) : جوشکاری MIG در طول فرایند جوش میتواند غبارهای بسیار خطرناکی همراه با جرقه تولید کند.
- زنگ زدگی : در این روش ممکن است مکان جوش خورده زنگ بزند.
- نیاز به فلزات ضخیم : در این جوشکاری اگر از فلزات باریک و ظریف استفاده کنید ممکن است حرارت فلز را سوراخ کند.
- محدودیت های محیطی : این روش به دلیل تولید آلودگی های گازی نمیتواند در فضای باز مورد استفاده قرار گیرد.
- نیازمند بودن به مواد مختلف : جوشکاری MIG میتواند انواع مختلفی از فلزات را جوش بدهد اما هر یک از آنها نیازمند سیم ها و گازهای مخصوصی میباشند.
- دقت : جوشکاری TIG دارای دقت بسیار زیادی میباشد و از نظر کیفیت بهتر از جوشکاری MIG میباشد.
- فرایندی بسیار تمیز : جوشکاری TIG تمیز میباشد و برای محیط نیز مناسب تر است.
- نیازی به فلزات پر کن ندارد : این نوع جوشکاری نیازی به فلزات پر کن ( موادی که در حین جوشکاری به استخر جوش وارد میشوند ) ندارد.
- نیاز به نگهداری کمتر : در جوشکاری MIG الکترد ذوب شده و مصرف میشود اما در جوشکاری TIG این اتفاق نمی افتد. الکترد استفاده شده در TIG به نگهداری زیادی نیاز ندارد اما پس از هر بار مصرف باید تمیز شوند.
مخالفان TIG :
- گرانتر : هزینه های جوشکاری TIG در مقایسه با MIG زیادتر میباشد ، زیرا سرعت فرایند آن آهسته تر میباشد. میزان جریان مصرفی بر اساس پوند بر ساعت محاسبه میشود که به دلیل کم بودن سرعت آن ، این مقدار افزایش میابد.
- نیازمند بودن به سطحی تمیز : قبل از شروع فرایند جوشکاری TIG میز کار باید تمیز و پاکیزه باشد.
- دشوار تر : از آنجایی که جوش در این مدل از پیچیدگی های خاصی برخوردار است ، این تکنیک برای افراد با تجربه توصیه میشود.
- زمان بیشتر : آماده سازی و فرایند جوشکاری در این تکنیک طولانی تر است.
چه زمانی باید از جوشکاری TIG استفاده کنم ؟
کار با جوشکاری های TIG و MIG به نوع پروژه شما بستگی دارد که باید در مراحل بعدی در مورد آنها صحبت کرد. زمانی که در این زمینه تجربیات کافی را کسب نمایید میتوانید با حداقل تلاش و کمترین زمان شاهد بهترین نتیجه در محصول نهایی باشید.
با داشتن اطلاعات کافی در مورد پروژه خود ، میتوانید نوع جوشکاری مورد نظر خود را انتخاب نمایید .در هر یک از این دو تکنیک باید تمام تلاش خود را برای گرفتن بهترین نتیجه بکار ببرید.
کاربردهای جوشکاری MIG
- اگر پروژه شما دارای فلزات ضخیم و بزرگتر باشد ، نیازمند فرایند طولانی تری در جوشکاری میباشید ، بنابراین بهترین گزینه موجود استفاده از تکنیک MIG میباشد. مواد پر کننده که بصورت مداوم وارد قسمت جوش میشوند میتوانند فلزات مورد نظر شما را به هم متصل نمایند. تکنیک جوشکاری MIG در پایان کار نیازمند میزانی از فرز کاری برای صاف کردن نقاط جوش خورده میباشد.
- تداوم و ادامه دار بودن یکی از ویژگی های جوشکاری MIG میباشد ، به همین دلیل در زمان فرایند جوشکاری نیازی به توقف های مکرر نیست.
- جوشکاری MIGدارای وسایلی میباشند که میتوانند به خوبی فرایند جوشکاری را هدایت کنند ، و از آنجایی که در این جوشکاری به دو دست نیاز ندارد ، با دست دیگر خود میتوانید کارهای دیگری انجام دهید تا این فرایند به بهترین نحو انجام شود.
- کارایی و کارکردن با تکنیک MIG در مقایسه با تکنیک TIG بیشتر و ساده تر میباشد ، زیرا هدایت و مدیریت کردن این تکنیک بسیار ساده است و به دلیل بالا بودن سرعت در این تکنیک میزان تولید محصولات نیز بیشتر میباشد.
- این نوع جوشکاری برای پروژه های بزرگ مناسب تر میباشند ، زیرا کنترل کردن آنها راحت تر میباشد و میتوانند برای مدت زیادی فرایند جوشکاری را انجام دهند.
کاربردهای جوشکاری TIG :
- اگر فلزات مورد نظر شما دارای ظرافت میباشند یا ضخامت آنها زیاد نیست ، تکنیک TIG بهترین گزینه است. جوش حاصل از این تکنیک بسیار دقیق میباشد و بعد از اتمام کار نیازی به تمیز کاری محل جوش خورده نیست.
- تکنیک TIG یک فرایند 3 جانبه بوده که نیازمند هماهنگی پا ، دست و چشم میباشد. این یک تکنیک ظریف میباشد که نیازمند تمرین های زیادی است. پدال پایی میتواند میزان حرارت خروجی را کنترل کند ، بنابراین بدین وسیله ، دقت در کار شما افزایش میابد.
- از آنجایی که جوشکاران TIG علاقه زیادی به فشار دادن پدال پایی دارند ، کارایی این تکنیک در مکان های کوچک با زاویه های نامناسب ، دچار محدودیت هایی میشود. بنابرین برای انجام چنین کارهایی سعی کنید از کنترل کننده های دستی استفاده نمایید تا در مواقع ضروری ، مشکلی پیش نیاید.
- تکنیک TIG میتواند روی همه فلزات از جمله آلومینیوم و مس کارایی داشته باشد اما برای آهن زیاد مناسب نیست.
- تکنیک TIG براب جوشکاری های فنی که دارای فرایند های مختصرتری میباشند ، کارایی بیشتری دارند ، زیرا هرچه فرایند طولانی تر باشد هزینه ها نیز بیشتر میشود.
- اگر پروژه های شما وسایلی مانند سینک های ظرفشویی یا جعبه ابزارها باشند ، تکنیک TIG بهترین گزینه است. تکنیک TIG برای کارهای هنری و طراحی صنایع دستی کارایی بسیار خوبی دارند. این تکنیک همچنین میتواند در صنعت اتومبیل سازی نیز ایفای نقش کند.
ایمنی جوشکاری :
با صرف نظر از اینکه کدام تکنیک را انتخاب میکنید ، ایمنی اد کار از اهمیت بیشتری برخوردار است. مهم نیست استادی هستید با 30 سال تجربه ، یا فردی تازه کار ! ایمنی موضوعی است که باید در صدر اولویت بندی ها قرار گیرد.
در بخش زیر به برخی از ابزار محافظتی و همچنین ضرورت های استفاده از آنها اشاره شده است.
- صورت : کلاه مخصوص جوشکاری میتوان از صورت و چشمان شما در برابر جرقه ها ، اشعه ها و سوختگی های ناشی از فرایند جوشکاری محافظت نماید. اگردر زمان جوشکاری در قسمت های گردن و صورت ، احساس سوختگی کردید از یک کاور نسوز در زیر کلاه خود استفاده نمایید.
- چشمان : هرگز در زمان جوشکاری از لنزها استفاده ننمایید. این لنزها میتوانند گرد و غباری که در هوا است را به خود جذب کنند که در نتیجه باعث سوزش و خارش چشمان شما میشوند.
- گوش ها : برای جلوگیری از ، از دست دادن شنوایی حتما از هد فن های مخصوص استفاده نمایید زیرا صداهای تولید شده در زمان برش و جوشکاری بسیار زیاد است. اگر از گوش بندها استفاده میکنید ، مطمئن شوید که از جنس نسوز باشند.
- شش ها : جوشکاری معمولا مقادیر زیادی از گرد و غبارهای سمی را تولید میکند که برای شش های شما بسیار خطرناک میباشند. توصیه میشود در زمان جوشکاری از تهویه های مناسب استفاده نمایید.
- پوست : هر قسمتی از دست که در معرض جوشکاری قرار دارد را با لباس های نسوز بپوشانید .سعی کنید جیب های لباس ایمنی و آستین های آن را محکم ببندید ، زیرا این قسمت ها میتوانند محل تجمع جرقه ها باشند. شلوار شما باید قسمت بالای چکمه ایمنی را بپوشاند ، بنابراین پرتاب جرقه نمیتواند آسیبی به ساق یا روی پای شما وارد کند.
- پاها و دست ها : برای محافظت از دست ها سعی کنید از دستکش های نسوز و عایق دار استفاده کنید تا هم در برابر جریان های برق و هم سوختگی در امان باشید . دستکش ها تا ساق دست شما را کاملا بپوشانند.
به علاوه سعی کنید زاویه انبر جوش را به گونه ای تنظیم کنید که جرقه های پرتابی به سمت شما نیایند. قبل از فرایند جوشکاری هرگونه زیورآلات و جواهری که دارید را در بیاورید و مطمئن شوید که هیچ یک از قسمت های لباس نخی و پشمی نباشند. این نوع البسه بسیار اشتعال پذیر میباشند که میتوانند ناخواسته باعث سوختگی شما شوند.
اگر به دنبال اجراي ارزان، امن و تضميني جوشکاری در تهران هستيد با ما با شماره 09039833345 تماس بگيريد
https://www.fairlawntool.com/blog/mig-vs-tig-welding/