آموزش جوشكاري مبتدي| آموزش گام به گام جوشكاري

چگونه جوشکاری کنیم- جوشکاری MIG

این متن یک راهنمای کلی درباره چگونگی کار با دستگاه های جوش MIG و چگونگی انجام دادن جوش های میگ میباشد. جوشکاری MIG عبارت است از استفاده از الکتریسیته برای ذوب کردن و اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر است. در دنیای جوشکاری گاهی این روش به عنوان چسب مایع داغ نیز اشاره شده است و همچنین بسیاری به آن به عنوان ساده ترین نوع جوشکاری برای مبتدیان نگاه میکنند.

** این دستور کار تنها و قطعی ترین راهنمای جوشکاری MIG نیست و شما باید توضیحات بیشتر و قابل لمس تری را از افراد حرفه ای بشنوید. از این دستور العمل به عنوان راهنمای شروع جوشکاری MIG استفاده کنید. جوشکاری مهارتی است که باید در طی زمان و با استفاده از یک تکه فلز و یک انبر جوشکاری پیشرفت کند **

گام 1: پیش زمینه

جوشکاری MIG در دهه 1940 پایه گذاری شد و 60 سال بعد و در زمان حال، قواعد کلی آن تقریبا تغییر چندانی نکرده است. در این نوع جوشکاری از قوس الکتریکی برای به وجود آوردن یک مدار کوچک بین یک آند که همواره استفاده میشود ( به علاوه یک تفنگ یا انبر جوشکاری) و کاتد ( فلزی که دارد جوش میشود) استفاده میکند.

گرمای ایجاد شده توسط مدار کوتاه همراه یک گاز بی اثر (نجیب) در یک منطقه سبب ذوب شدن فلز شده و آن­ها را با یکدیگر مخلوط میکند. هنگامی که گرما از بین رفت، فلز شروع به سرد شدن و جامد شدن میکند و به شکل یک فلز با اتصال جدید در می­آید.

چند سال قبل نام این نوع جوشکاری از Metal Inert Gas یا MIG به Gas Mtal Arc Welding یا همان GMAW تغییر کرد اما این جوشکاری را با این نام معرفی کنید بیشتر مردم نمیدانند شما درباره چه چیزی حرف میزنید و اسم جدید به طور مناسبی در بین مردم جا نیفتاده و بیشتر از MIG استفاده میکنند.

مطالب مرتبط:

ساخت درب و پنجره فلزي در تهران

جوشكاري سيار در جنوب تهران

جوشكاري سيار در شمال تهران

جوشكاري سيار در غرب تهران

جوشكاري سيار در شرق تهران

نمونه كارهاي آهنگري سيار در تهران

جوشکاری MIG به دلیل این که برای جوشکاری انواع مختلف فلز به کار میرود بسیار کارآمد است. با این روش میتوان استیل کربنی، استیل ضد زنگ، آلومینیوم، منیزیم، مس، نیکل، سیلیکون، برونز و دیگر آلیاژ ها را جوش کرد.

چند مزیت جوشکاری MIG :

  • توانایی جوش دادن انواع فلز با اندازه­های متنوع
  • توانایی جوشکاری در هر موقعیتی
  • ایجاد یک جوش مناسب
  • مواد اضافی بسیار کمی در محل جوش شده به جا میگذارد
  • یادگیری آسان

تعدادی از نقاط ضعف جوشکاری MIG :

  • جوشکاری MIG تنها میتواند برای فلزهای با قطر کم تا متوسط به کار گرفته شود.
  • استفاده از گاز بی اثر در این نوع جوشکاری باعث شده تا نسبت به بقیه انواع جوشکاری که از گاز استفاده نمیکنند قابلیت جا به جایی کمتری داشته باشد.
  • در مقایسه با جوشکاری TIG جوش های نامنظم تر و با کنترل کمتری تولید میکند.

گام 2 : دستگاه جوش چگونه کار میکند؟

دستگاه جوش MIG اجزای مختلفی دارد. اگر شما یک موتور جوش MIG را باز کنید شاهد صحنه ای مانند تصویر نشان داده شده میشوید

مطالب مرتبط:

ساخت درب و پنجره فلزي در تهران

جوشكاري سيار در جنوب تهران

جوشكاري سيار در شمال تهران

جوشكاري سيار در غرب تهران

جوشكاري سيار در شرق تهران

نمونه كارهاي آهنگري سيار در تهران

موتور جوش:

درون موتور جوش یک حلقه سیم و و تعدادی قرقره و قلطک پیدا میکنید که سیم را از تفنگ جوشکاری به بیرون میراند. در این بخش از دستگاه جوش اجزای زیادی وجود ندارند پس بهتر است برای آشنایی بیشتر با آن زمانی حدود یک تا دو دقیقه را صرف کنیم. در صورتی که تغذیه کننده سیم گیر کرد ( این اتفاق هر از چند گاهی رخ میدهد) شما باید این بخش را چک کرده و ایراد را بیابید.

حلقه سیم بزرگتر باید به وسیله یک مهره نگه داشته شود. این مهره باید به قدری سفت باشد که مانع از باز شدن حلقه شود اما نه آنقدر سفت که قرقره­ها نتوانند سیم را از حلقه بیرون بکشند.

اگر سیم را از حلقه دنبال کنید خواهید دید که به درون تعدادی قرقره میرود که سیم را از حلقه اصلی میکسند. این دستگاه برای جوش آلومینیوم تنظیم شده پس جنس سیمی که در دستگاه قرار میدهیم آلومینیومی است. من میخواهم جوش زدن استیل را با جوش MIG در این مقاله توضیح دهم که برای آن از یک سری سیم مسی استفاده میکنیم.

مخزن گاز:

اگر شما برای جوشکاری MIG تان از یک گاز محافظ استفاده میکنید پشت دستگاه جوش تان یک مخزن گاز وجود خواهد داشت. این مخزن یا 100 درصد از آرگون پر شده و یا مخلوطی از C02 و آرگون است. این گاز زمانی که جوش به وجود می آید آن را پوشانده و از آن محافظت میکند. بدون این گاز جوش به رنگ قهوه­ای در می­آید و به طور کلی جوش با کیفیت و خوبی نخواهد شد. شیر اصلی مخزن را باز کنید و مطمئن شوید که در مخزن گاز وجود دارد. عقربه مخزن باید عددی بین 0 تا 2500 PSI را نشان دهد و تنظیم کننده یا همان رگلاتور بسته به تمایل شما و همچنین نوع تفنگ جوشکاری­ای که استفاده میکنید باید بین 15 تا 25 PSI باشد.

** بهتر است که شیر مخزن را تا نیمه باز کنید. باز کردن کامل شیر مخزن جریان گاز را بهتر نمیکند. دلیل منطقی این کار این است که اگر کسی به قطع فوری گاز در شرایط اضطراری نیاز داشت زمان زیادی را صرف بستن کامل شیر مخزن نکند. البته این کار وقتی با آرگون یا کربن دی اکسید کار میکنید چندان اهمیتی ندارد اما وقتی با گازهای اشتعال پذیر مانند اکسیژن یا استیلن کار میکنید این نکته از اهمیت ویژه ای برخوردار است.**

زمانی که سیم از قرقره رد میشود به لولیه هایی هدایت میشود که در انتها به تفنگ جوشکاری ختم میشود. آن لوله ها همچنین شامل الکترود شارژ شده و گاز آرگون را نیز در خود دارند.

تفنگ جوشکاری:

تفنگ جوشکاری مهم ترین بخش در یک دستگاه میباشد که باید هنگام انجام پروسه جوشکاری بیشتر تمرکزتان روی آن بخش باشد. تفنگ شامل یک ماشه یا دکمه میباشد که خروج سیم و جریان برق را کنترل میکند. سیم توسط یک سر دارای قابلیت جایگزینی مسی که برای هر نوع تفنگ به صورت مخصوص درست شده هدایت میشود. این بخش­ها سایزهای متفاوتی دارند تا شما بتوانید سیم های دارای قطرهای مختلف را در آنها قرار دهید و استفاده کنید. این بخش از تفنگ به احتمال زیاد از قبل برای شما تنظیم شده است. خارج از نوک تفنگ توسط نوعی سرامیک یا فلز گوشیده میشود که از الکترود محافظت میکند و جریان گاز را با دقت بیشتری کنترل میکند. در تصویر زیر شما میتوانید یک تکه کوچک سیم را که از نوک تفنگ جوشکاری بیرون آمده ببینید.

انبرک اتصال به زمین:

انبرک اتصال، کاتود (-) مدار است که مدار را که بین دستگاه جوش و تفنگ جوشکاری کامل میکند. انبرک میتواند به طور مستقیم به فلز متصل شود یا همان طور که در شکل نشان داده شده به میز کار فلزی متصل شود. ( در این تصویر دو دستگاه جوش وجود دارد پس دو انبرک نیز وجود دارد بدیهی است اگر شما یک دستگاه جوش دارید فقط به یک انبرک یا گیره نیاز دارید.)

انبرک باید اتصالی قوی با قطعات فلز در حال جوشکاری برقرار کند پس هر گونه زنگ یا رنگ که ممکن است اتصال ضعیفی ایجاد کند را از سطح فلز در مکان اتصال انبر پاک کنید.

گام 3 : لباس ها و تجهیزات ایمنی

تا زمانی که چند نکته مهم و پیشگیرانه ایمنی را رعایت کنی جوشکاری MIG یک پروسه امن و بی خطر برای شما خواهد بود. به دلیل این که جوشکاری MIG گرمای قابل توجه و نورهای مضر زیادی را تولید میکند شما برای محافظت از خود در مقابل این خطرات باید اعمالی که ذکر خواهیم کرد را انجام دهید.

مراحل ایمنی :

  • نوری که توسط هرگونه جوشکاری با روش قوس الکتریکی انجام میشود بسیار خطرناک میبیاشد و اگر شما از خودتان در برابر آن محافظت نکنید این نور چشمان و پوست شما را همانند خورشید میسوزاند. اولین چیزی که نیاز دارید یک ماسک جوشکاری است. من در تصویر از یک ماسک با قابلیت تاریکی خودکار استفاده کرده ام. اگر میخواهید جوشکاری را ادامه بدهید و سر و کارتان با فلز زیاد است این کلاه ها بسیار کارآمد هستند. اگر ماسک­های دستی استفاده میکنید باید با دست آزاد خود ماسک را روی صورت خود بکشید و یا با حرکت رو به پایین سرتان ماسک را پایین بیاورید. اما انواع خودکار این ماسک به شما این قابلیت را میدهد که با دو دستتان کار کنید و فقط روی جوشکاری تمرکز کنید در عین حال نگران ماسک نیز نباشید. اگر میخواهید از دیگران نیز در برابر این نور محافظت کنید از یک صفحه یا شیشه مخصوص جوشکاری استفاده کنید و اگر برایتان این امکان وجود دارد اطراف منطقه جوشکاری را بپوشانید. با این کار میتوانید از افرادی که اطراف شما هستند و به کار شما نگاه میکنند نیز محافظت کنید.
  • از دستکش و پوشش چرمی استفاده کنید تا از سوخته شدنتان توسط فلز مذاب یا جرقه­هایی که در عمل جوشکاری به وجود می­آیند جلوگیری کنید. بسیاری از جوشکارها استفاده از دستکش­های نازک تر برای داشتن کنترل بیشتر روی کار را بیشتر میپسندند. در جوشکاری TIG رعایت این نکته ضروری است در حالی که درMIG شما میتوانید از هر دستکشی که با آن راحت ترید استفاده کنید. چرم نه تنها پوست شما را در برابر گرمای به وجود آمده محافظت میکند، بلکه از شما نسبت به اشئه UV که توسط عمل جوشکاری به وجود می­آید نیز محافظت میکند. اگر قصد دارید بیش از یک یا دو دقیقه جوشکاری کنید حتما لوازم خود را بپوشید چون سوختگی­های UV بسیار سریع اتفاق می­افتند.
  • اگر قصد ندارید لباس چرمی بپوشید، حداقل مطمئن شوید لباسی از جنس کتان میپوشید. پارچه­های پلاستیکی مانند پلی­استر یا ریون در صورت تماس با فلز ذوب شده ذوب میشوند و شما را میسوزانند. در پارچه کتان نیز سوراخ به وجود می آید اما حداقل یک توده ذوب شده بزرگ درست نمیکند و شما را نمیسوزاند.
  • · از دمپایی یا کفش جلو باز استفاده نکنید . فلز داغ ممکن است درست روی پای شما بیفتد و در کفش شما سوراخ ایجاد کرده و باعث سوختگی تان شود. برای جوشکاری از کفش­های چرمی یا پوتین استفاده کنید و اگر هیچکدام در دسترستان نبود کفش خود را با یک چیز غیر قابل اشتعال بپوشانید.
  • جوشکاری را تا حد امکان در یک مکان با تهویه مناسب انجام دهید. انواعی از گازهای سمی طی جوشکاری تولید میشود که شما نباید آنها را تنفس کنید. اگر میخواهید برای یک مدت زمان طولانی جوشکاری کنید از ماسک تنفسی استفاده کنید.

توصیه های ایمنی مهم:

استیل گالوانیزه شده را جوش نکنید. استیل گالوانیزه شده دارای یک لایه پوششی از جنس روی میباشد که هنگامی که میشوزد گازهای سمی تولید میکند. در صورت قرار گرفتن در معرض این مواد سمی دچار مسمومیت شدید خواهید شد ( لرز جوشکاری) نشانه­های مشابه آنفلوآنزا که برای چند روز باقی میماند اما میتواند آسیب­های دائمی نیز ایجاد کند. پس این توصیه بسیار جدی است و به آن توجه ویژه داشته باشید. من استیل گالوانیزه شده را از روی بی اهمیتی جوش کردم و بلافاصله اثرات آن را حس کردم. پس این کار را به هیچ وجه انجام ندهید.

آتش آتش آتش :

فلز مذاب میتواند به جاهایی تا چند متری محل جوشکاری نیز بریزد. جرقه­های جوش حتی از آن هم بدتر هستند. هر گونه خاک اره، کاغذ و یا کیسه­ پلاستیکی در محوطه ممکن است بسوزد و آتش بزرگی تولید کند پس محوطه جوشکاری خود را مرتب و عاری از مواد اشتعال پذیر نگه دارید. هنگام جوشکاری بیشتر حواستان به کارتان خواهد بود تا محیط اطرافتان. احتمال رخ دادن این اتفاق و به وجود آمدن آتش سوزی را با دور کردن هرگونه ماده اشتعال پذیر از اطراف محل کارتان کاهش دهید.

همیشه یک کپسول آتش نشانی را نزدیک در خروجی کارگاهتان نگه دارید. بهترین نوع کپسول برای جوشکاری CO2 است. استفاده از آب برای خاموش کردن آتش در کارگاه جوشکاری ایده مناسبی نیست به دلیل این که شما در مجاورت جریان زیادی از برق کار میکنید.

گام چهارم : آماده سازی برای جوشکاری

قبل از شروع کردن به جوشکاری مطمئن شوید که همه چیز در دستگاه جوش فلزهایی که میخواهید جوش بدهید به درستی چیده شده‌اند.

دستگاه جوش :

از باز بودن شیر مخزن گاز محافظ اطمینان حاصل کنید و همچنین مطمئن شوید که ریگلاتور 20ft 3/hr را نشان میدهد. موتور جوش باید روشن باشد انبرک جوشکاری باید به میز جوشکاری یا تکه ای از فلز متصل باشد و در نهایت سیم شما باید دارای سرعت و جریان مناسب برای انجام این عمل را داشته باشد.

فلز:

اگر می خواهید یک جوش قوی و تمیز ایجاد کنید حداقل یک دقیقه برای تمیز کردن فلز و صاف کردن گوشه هایی از آن که قرار است جوش شود وقت بگذارید.

در شکل بالا جوشکار در حال استفاده از سنگ فرز برای اریب کردن گوشه های یک قوطی (لوله مربعی) قبل از جوش کردن آن به یک قوطی دیگر میباشد. با به وجود آوردن دو سطح اریب در محل اتصال فلزها درزی به وجود می آید که جوش در آن ریخته میشود. انجام این کار برای هنگامی که میخواهیم انتهای دو فلز را به یکدیگر جوش بدهیم مناسب است.

گام پنجم : جوش زدن

هنگامی که دستگاه جوشتان آماده است و شما فلز مورد نظرتان را آماده کرده اید باید جوش کردن را شروع کنید.

اگر اولین بار است که جوشکاری میکنید بهتر است قبل از شروع کار و جوش کردن فلزهای اصلی به یکدیگر این کار را بر روی یک تکه فلز دیگر انجام دهید. این کار می توانید با استفاده از یک تکه فلز اضافی و ریختن جوش به صورت خط راست روی سطح آن انجام دهید.

این کار را چند بار قبل از شروع جوشکاری انجام دهید تا پی ببرید سیم با چه سرعت و قدرتی برای این فلز مناسب تر است.

به دلیل این که هر موتور جوش از دیگری متفاوت است شما باید خودتان به این سری تنظیمات پی ببرید. اگر جریان ضعیف باشد شاهد جوش بسیار ضعیفی خواهید بود و داخل فلزتان به خوبی نفوذ نخواهد کرد اما اگر جریان خیلی قوی باشد شاهد به وجود آمدن سوراخ در فلز خواهید بود.

عکس­های بالا تعدادی جوش مختلف را که روی صفحه ¼ اجرا شده را میبینید. همان طور که میبینید در اجرای بعضی از این جوش ها از جریان زیادی استفاده شده و در بقیه آنها جوشکار میتوانسته از جریان بیشتری نیز استفاده کند. توضیحات هر تصویر را برای به دست آوردن جزئیات بیشتر مطالعه کنید.

پروسه اصلی ریختن جوش چندان سخت نیست. شما باید انواع مختلفی از جوش را مانند دایره­های مرکزی همزمان که تفنگ جوشکاری را به جلو حرکت میدهید ایجاد کنید. من این حرکات را به عنوان نوعی کوک زدن در نظر میگیرم به دلیل این که با حرکت دادن تفنگ جوشکاری دو تکه فلز را به هم متصل میکنم.

در ابتدا شروع به ایجاد جوش هایی به طول یک یا دو اینچ بکنید. اگر هر جوش را برای مدت زیادی ادامه دهید فلز در آن قسمت گرمای زیادی میگیرد و ممکن است جمع شود و به شکل بدی در بیاید. پس بهترین روش ایجاد جوش کوتاه در یک نقطه و سپس ایجاد جوش در منطقه بعدی است و پس از آن به مناطق جامانده بین این دو نقطه برمیگردیم و آن جا را جوش میزنیم.

کدام تنظیمات مناسب هستند؟

اگر در فلزتان شاهد سوراخ میباشد به احتمال زیاد جریان دستگاه بسیار زیاد است و حین جوشکاری فلز ذوب شده و سوراخ میشود. اگر شاهد جوش­های فواره مانند هستید ممکن است سرعت سیم یا جریان دستگاه پایین باشد. تفنگ جوشکاری مقداری سیم را از نوکش خارج کرده و سیم فلز را لمس کرده اما سپس بدون ایجاد جوش مناسب ذوب شده و ایجاد جوش­های فواره مانند کرده.

هنگامی که تنظیمات دستگاهتان درست باشد خودتان متوجه خواهید شد زیرا تنها در آن زمان جوش هایتان ظاهری خوب و صاف پیدا میکند. یکی از نشانه های جوش خوب صدایی است که هنگام جوشکاری ایجاد میکند. صدای جرقه­های متناوب که مانند صدای زنبوری است که استرویید مصرف کرده است میباشد، نشانه یک جوش خوب و مناسب است.

گام 6 : جوش کردن فلزها به یکدیگر

بعد از این که روش جوشکاری خود را روی یک تکه فلز اضافه امتحان کردید زمان انجام جوشکاری اصلی فرا رسیده. در این تصویر من یک جوشکاری ساده را برای جوش دادن دو تکه قوطی ( نوعی لوله فلزی مربعی که در شکل نیز مشاهده میکنید) انجام داده­ام. ما از قبل انتهای فلزهایی را که میخواهیم جوش کنیم صاف و صیغلی و کرده ایم به طوری که وقتی دو تکه فلز در کنار هم قرار میگیرند شکلی مانند حرف انگلیسی V پیدا میکنند.

در واقع ما فقط با دستگاه جوش حرکت­هایی کوک مانند روی فلز ایجاد میکنیم. بهترین حالت این است که جوش را از پایین رو با بالا بزنیم و جوش را با نوک تفنگ به سمت جلو هدایت کنیم، اما این کار همیشه راحت ترین روشی که یک فرد مبتدی میتواند از آن برای یادگیری استفاده کند نیست. در ابتدا با هر روش و جهتی که راحت تر هستید کار را انجام دهید.

هنگامی که جوشکاری لوله را تمام کردیم یک توده بزرگ جوش را میبینیم که با توجه به این که آن تکه فلز را برای چه هدفی استفاده میکنید میتوانید آن را با سنگ فرز صاف کنید یا به همان صورت رهایش کنید. در تصویر سوم میبینید هنگامی که سطح جوش را صاف و صیقلی میکنیم میبینیم که جوش در یک بخش از فلز به خوبی نفوذ نکرده و دلیل این اتفاق پایین بودن جریان دستگاه یا سرعت کم خروج سیم بوده است. ما به عقب برگشته و آن محل را دوباره با قدرت و سرعت سیم بیشتر جوش کردیم تا به خوبی جوش بخورد.

گام 7 : جوش را با سنگ فرز صاف کنید

اگر جوشکاری خود را بر فلزی انجام داده اید که جلوی دید نخواهد بود یا اهمیتی به ظاهر جوشتان نمیدهید مراحل جوشکاری شما تمام شده است. اما اگر آن جوش بر روی کار انجام شده و جلوی چشم خواهد بود یا اگر میخواهید جوشتان ظاهر خوبی داشته باشد باید از سنگ فرز برای صاف و صیقلی کردن جوش استفاده کنید.

یک سنگ مخصوص صیقلی کردن را روی دستگاه سنگ فرزتان نصب کنید و شروع به ساییدن جوش بکنید. هرچه جوش مرتب تری زده باشید نیاز به صیقلی کردن کمتر خواهد بود و پس از این که یک روز کامل را صرف ساییدن جوش­هایتان کردید خواهید فهمید که چرا باید همیشه از همان اول جوش­های تمیزی بزنید. اما اگر جوش تمیز و ساده ای زده باشید زمان زیادی برای تمیز کردن آن نیاز ندارید.

زمانی که به سطح اصلی میرسید مواظب باشید که با سنگ فرز به آن آسیب نزنید. سنگ فرز را مانند سمباده کشیدن حرکت دهید تا از داغ شدن فلز یا ساییدن زیاد یک نقطه جلوگیری کنید اگرفلز به رنگ آبی دربیاید شما یا سنگ فرز را زیادی فشار داده اید یا آن را برای مدت زیادی در یک نقطه نگه داشته اید و تکان نداده­اید. این کار میتواند هنگام صیقل دادن ورقه­های نازک فلزی اتفاق بیفتد.

صیقلی کردن جوش ها میتواند بسته به این که چقدر فلز جوش داده اید و میتواند یک پروسه خسته کننده باشد. هنگامی که این کار را میکنید به خوبی استراحت کرده و به میزان کافی آب بنوشید. ( اتاق ها و کارگاه ها به دلیل گرمای به وجود آمده از دستگاه­ها بسیار گرم هستند مخصوصا اگر لوازم و لباس­های چرمی نیز پوشیده باشید این گرما برای شما چند برابر میشود.). وقتی از سنگ فرز استفاده میکنید از ماسکی استفاده کنید که تمام صورت شما را بپوشاند، همچنین از ماسک تنفسی و محافظ گوش نیز استفاده کنید. مطمئن شوید که لباستان مرتب است و هیچ چیزی از بدنتان آویزان نمیباشد که بتواند در سنگ فرز گیر کند چون سنگ فرز به سرعت میچرخد و ممکن است برای شما حادثه ایجاد کند.

هنگامی که کارتان را تمام کردید فلزتان شبیه به شکل دومی که نشان داده شده است میباشد.( حتی ممکن است کار شما از این بهتر باشد به دلیل این که این جوش­ها توسط تعدادی کارآموز مبتدی که در ابتدای تابستان و در طول اولین تجربه جوشکاری شان زده شده­ اند.)

گام 8 : مشکلات رایج

این که بتوانید جوش خوبی را بزنید کمی زمان و تمرین نیاز دارد پس اگر تازه شروع کرده­اید و مشکلاتی دارید نگران نباشید. بعضی از این مشکلات رایج عبارتند از:

  • گاز محافظ به مقدار کافی از تفنگ جوشکاری در هنگام کار خارج نمیشود و جوش را نمیپوشاند. شما میتوانید به سادگی این اتفاق را تشخیص دهید چون جوش شروع به ایجاد قطعه های توپ مانند فلزی میکند و به رنگ سبز و قهوه­ای در می­ آید. برای حل کردن این مشکل فشار گاز را افزایش دهید.
  • جوش به خوبی در فلز نفوذ نمیکند. تشخیص این مشکل نیز بسیار آسان است و جوش شما ضعیف خواهد بود و فلزها به خوبی به هم متصل نمیشوند.
  • جوش مدتی درون فلز میسوزد. این مشکل به خاطر جوشکاری با قدرت و جریان بسیار زیاد به وجود می­آید و راه حل آن کم کردن ولتاژ است با انجام دادن این کار مشکلتان حل خواهد شد.
  • جوش شما منطقه بسیار وسیعی را در بر میگیرد و به زبان ساده مانند یک کاسه بزرگ است. این مشکل به دلیل بیرون آمدن سیم زیادی از تفنگ شما اتفاق می­افتد و شما به راحتی میتوانید با کم کردن سرعت بیرون آمدن سیم از این مشکل پیشگیری کنید.
  • تفنگ جوشکاری قادر به ایجاد یک جوش پایدار و متناوب نیست و قطع و وصل میشود. این مشکل نیز به علت دور بودن بیش از حد تفنگ از جوش به وجود می­آید. نوک تفنگ باید در فاصله 1/2” تا 1/4" تا جوش قرار گیرد.

گام 9 : نحوه تعویض سری تفنگ جوشکاری

در بعضی از مواقع اگر در فاصله بسیار نزدیکی به فلز جوشکاری میکنید و یا اگر گرمای زیادی را تولید میکنید، نوک سیم میتواند خودش را به سری تفنگتان جوش دهد که مانند یک لکه حباب مانند فلز در سری تفنگ است و این مشکل به آسانی قابل تشخیص است چون سیم دیگر از تفنگ بیرون نمی­آید. به طبع حل کردن این مشکل نیز بسیار ساده میباشد و تنها کاری که شما باید بکنید این است که با انبردست آن حباب را به طرف بیرون بکشید. عکس های 1 و 2

اگر نوک تفنگتان را سوزانده­اید و این کار باعث بسته شدن سوراخ به وسیله فلز شده باید دستگاه جوشتان را خاموش کرده و سری تفنگ را عوض کنید. گام­های زیر مراحل تعویض سری تفنگ را با جزئیات و تصویر شرح میدهد. ( سعی کرده­ام بیشترین تعداد عکس ممکن را بگیرم)

  1. عکس 3 سری تفنگ بسته شده
  2. عکس 4 درپوش خارجی محافظ تفنگ را باز کنید
  3. عکس 5 سری خراب را بپیچانیدن تا باز شود
  4. عکس 6 یک سری جدید را در جای خود قرار دهید
  5. عکس 7 سری جدید را بپیچانید تا محکم شود
  6. عکس 8 درپوش را در سر جای خود قرار دهید
  7. عکس 9 حالا سری جدید مانند روز اولش شده نصب شده و قابل استفاده است.

گام 10 : نحوه تعویض سیم تغذیه کننده در تفنگ

بعضی مواقع سیم گیر میکند و حتی هنگامی که سری تفنگ تمیز است نیز در لوله­ها و تفنگ به جلو نمیرود. نگاهی به داخل دستگاه جوشتان بیندازید. حلقه سیم و قرقره­ها و تسمه­ها را چک کنید به دلیل این که ممکن است سیم در آنها گیر کرده باشد و قبل از این که دستگاه شروع به کار کند این مشکل باشد حل شود. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. عکس 1 دستگاه را از برق بکشید
  2. عکس 2 محل گیر کردن سیم یا جمع شدگی سیم را پیدا کنید
  3. عکس 3 سیم را با یک انبردست یا سیم چین ببرید
  4. عکس 4 با انبردست سیم بریده شده را از نوک تفنگ بکشید تا به طور کامل در بیاید
  5. عکس 5 به کشیدن ادامه دهید چون سیم دراز است
  6. عکس 6 گره را از سیم باز کنید و آن را دوباره درون لوله ها و مسیرهای مخصوص برای عبور سیم قرار دهید. برای انجام دادن این کار باید فشار را از روی قرقره که سیم را محکم نگه داشته بردارید. پیچ مخصوص تنظیم کردن کشش سیم در تصویر نشان داده شده.
  7. عکس 7 دقت کنید که سیم به درستی در بین قرقره­ها قرار گرفته باشد
  8. عکس 8 پیچ تنظیم کننده کشش را دوباره تنظیم کنید
  9. عکس 9 دستگاه را روشن کنید و ماشه موجود در تفنگ جوشکاری را بکشید. ماشه را تا زمانی که سیم از سر تفنگ بیرون بیاید نگه دارید. این عمل بسته به طول لوله­های دستگاهتان حدودا 30 ثانیه یا بیشتر طول میکشد.

گام 11 : منابع دیگر

بعضی از اطلاعاتی که در این دستورالعمل بود از یک دوره آموزش آنلاین جوشکاری MIG در انگلستان استخراج شده. بیشتر اطلاعات موجود در این سایت از تجربه شخصی خودم و همچنین دستورالعمل هایی که در دوره آموزش جوشکاری که در تابستان برگذار شده بود، است.

برای دسترسی به منابع بیشتر در این زمینه میتوانید کتاب هایی درباره جوشکاری تهیه کنید، مقاله آنلاین Lincoln Electric را مطالعه کنید، دوره های آموزش جوشکاری Miller MIG را ببینید و یا این مقاله کوتاه را به صورت PDF دانلود کنید.

به طور حتم جوشکاران میتوانند از منابع دیگری هم استفاده کنند. برای به اشتراک گذاشتن این منابع در قسمت نظرات به آن اشاره کنید و در صورت نیاز من آنها را به صورت لیست ارائه خواهم داد.

مقاله دیگر stasterisk درباره چگونگی اجرای جوش TIG را مطالعه کنید تا درباره برادر بزرگتر جوشکاری MIG یا همان جوشکاری TIG بیشتر بدانید.

 منبع: https://www.instructables.com/id/How-to-Weld---MIG-Welding/

فرم تماس

هدف ما ارائه بهترین خدمات به شما می باشد . مشتاقانه منتظر نظرات و انتقادات شما هستیم .